Het verschil
tussen mineraalwater en bronwater

Het verschil tussen bronwater
en mineraalwater

Het belangrijkste verschil tussen bronwater en mineraalwater is de manier waarop het gebotteld wordt. Mineraalwater wordt nadat het gewonnen is, zonder behandeling, direct gebotteld. Bronwater daarentegen kan eerst vervoerd worden en pas later gebotteld. Echter, is dit niet het enige verschil. In tegenstelling tot sommigen bronwater heeft elk mineraalwater een unieke oorsprong. Het heeft dus een stabiele minerale samenstelling die van merk tot merk verschilt. De naam van de bron is erkend en dat waarborgt een constante kwaliteit.

Mineraalwater kent ook artesisch water. Artesisch water komt van een bron waaruit het water ‘spontaan’ naar boven komt door de natuurlijke hydrostatische druk in de bron.

pH waarde

Met de pH-waarde wordt de zuurtegraad van water gemeten. De zuurtegraad geeft aan of het water zuur, neutraal/zacht (basisch) of hard (alkalisch) is. De standaard pH schaal loopt van 0 tot 14. Een pH-waarde van 0 betekent water een zeer hoge zuurtegraad. Een pH-waarde van rond de 7 is neutraal en zacht

Droogrest TDS (TOTAL DISSOLVED SOLIDS)

De waarde van droogrest, is alle minerale materie die overblijft na de verdamping van één liter water. Dat getal geeft aan of het water arm of rijk is aan mineralen (rijk aan calcium, magnesium, natrium enz). De mineralen geven onder andere de karakteristieke smaak aan ons water. Hoe hoger de droogrest, hoe meer het water een eigen, specifieke smaak heeft.
De droogrest wordt uitgedrukt in een aantal milligram per liter (mg/l).